Panta Mer App

Låt mig stolt presentera ett spännande grupparbete inom kursen Interaktionsdesign! Tillsammans med mina teammedlemmar arbetade vi intensivt för att skapa och förbättra en innovativ mobilapplikation som vi kallar för ”PantApp”.

Projektets Bakgrund: Vårt uppdrag var att utveckla en applikation med fokus på interaktionsdesign. Vi fastnade för idén att förenkla hanteringen av pantkvitton, samtidigt som vi skapar möjligheter för användarna att bidra till valfria välgörenhet och njuta av förmåner genom en belöningssystem.

Designprocessen:

  1. Idégenerering: Vi började med en intensiv brainstorming-session för att komma fram till den bästa lösningen som skulle lösa användarnas problem och erbjuda en meningsfull upplevelse.
  2. Wireframing: Efter att ha klargjort våra mål skissade vi på detaljerade wireframes för att visualisera appens struktur och användargränssnitt.
  3. Analoga prototyper: För att testa användarflöden och interaktionsmönster skapade vi först analoga prototyper, vilket gav oss värdefull insikt och feedback från användarna.
  4. Digitala prototyper: Med feedbacken i åtanke övergick vi till att skapa digitala prototyper i Figma som gav användarna en mer realistisk känsla av appens funktionalitet och användarupplevelse.
  5. Användbarhetstestning: Vi genomförde omfattande användbarhetstester för att identifiera styrkor och svagheter i vårt designkoncept och utforma en användarcentrerad lösning.
  6. Iterativ design: Baserat på användarfeedback och testresultat itererade vi över designen för att skapa en optimal användarupplevelse.

Appens Funktioner:

  • Digital Pantkvitto: Enkel insamling och organisering av pantkvitton digitalt, vilket gör det lätt för användare att hålla koll på sina insatser för miljön.
  • Välj din välgörenhet: Användarna har möjlighet att välja vilken välgörenhetsorganisation de vill stödja genom att enkelt donera sina pantintäkter.
  • Poängshop: Genom PantAppen erbjuds användarna poäng som kan användas i en exklusiv poängshop för att låsa upp och utnyttja spännande erbjudanden och rabatter.

Främsta Takeaways: Vårt Interaktionsdesignprojekt var en fantastisk resa där vi kombinerade kreativitet, användarcentrerad design och teknisk kompetens för att skapa en meningsfull och innovativ mobilapplikation. PantApp representerar inte bara vår förmåga att lösa verkliga problem genom design, utan också vår förmåga att iterera och förbättra baserat på användarfeedback. Jag är stolt över det arbete vi har åstadkommit och ser fram emot att fortsätta utforska och skapa meningsfulla användarupplevelser i framtida projekt.