Hyllning till Josefin Sans

Som del av ett arbetsprov till en utbildning jag sökte inom Digital Design så skulle man välja sitt favorit typsnitt, skriva en liten hyllning samt inkorporera den i en design. Jag valde typsnittet Josefin Sans och skapade designer som jag kände passade estetiken av Josefin Sans, samtliga inspirerade av musik jag tycker om!

Den första designen är min egen tappning på Mitskis låt Nobody som gick på repeat i hörlurarna hösten 2022. Refrängen i låten repeterar ordet Nobody, likt designen. Illustrationen har också inga definierade ansiktsdrag, också en referens till Nobody som hon nämner om och om igen.

De andra två är i liknande stilar men med olika innehåll. Den första av dessa är från låten Madness av Muse, mitt favoritband sedan flera år tillbaka! Madness var den första Muse låten jag fastnade för och jag kände att texten riktigt passade in med den moderna men stilrena designen av Josefin Sans! Den andra är från låten Till slutet av Augusti. Det är en otroligt fin och känslosam låt av Moonica Mac, en otrolig svensk artist.

Similar Posts